Najnovije vesti

BEBU TRETIRALI KAO KRPENU LUTKU: Rusi izvodili akrobacije sa detetom u Maleziji, kada je objavljen snimak zaglavili zatvor (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

neodgovorno

BEBU TRETIRALI KAO KRPENU LUTKU: Rusi izvodili akrobacije sa detetom u Maleziji, kada je objavljen snimak zaglavili zatvor (VIDEO)

Planeta

Dvoje ruskih državljana uhapšeno je u Maleziji zbog uličnog performansa, tokom kojeg su vrteli bebu držeći je za noge i bacali je u vazduh.

Par je na ispitivanju zbog navodnog zlostavljanja bebe, navode iz policija za AFP. Video tog performansa postao je viralan u prethodnih nekoliko dana, zbog čega je policija reagovala.

Roditelji deteta, koji su u kasnim dvadesetim, putuju širom jugoistočne Azije kao ulični izvođači. U Maleziji su na osnovu jednomesečne turističke vize.

Kako navode, njihovo dete "voli tu vežbu".

Snimak od 90 sekundi objavio je korisnik Fejsbuka, koji je performans opisao kao "neodgovoran čin koji može da dovede do povrede", apelujući na policiju da uhapsi roditelje.

Klip prikazuje muškarca koji bebu drži za stopala, vrti je i diže iznad sebe, a potom bebu nekoliko puta baca u vazduh i hvata je. Pored njega je u tom trenutku grupa Evropljana koji sviraju i pevaju.

Post na Fejsbuku ima više desetina hiljada pregleda. Iz Fejsbuka navode da ga nisu uklonili jer bi "mogao da dovede do pružanja pomoći detetu".

Video se i dalje može pogledati na internetu, sa upozorenjem da na "nasilje protiv deteta ili tinejdžera". Policija je par uhapsila tokom uličnog performansa u Kuala Lumpuru.

"Uhapsili smo ih u ponedeljak zbog navodnog zlostavljanja", kažu iz policije za AFP, ističući da je beba nepovređena i da nema znakove prethodnih povreda.

Većina korisnika Fejsbuka šokirana je tretmanom bebe i činjenicom da roditelji koriste bebu da bi zaradili novac.

Ipak, u jednom se navodi da je slična gimnastika legalna u Rusiji, ali da je i tamo kontroverzna.

Neki veruju da to bi to moglo detetu da pomogne da se što pre razvije. Iz ruske ambasade u Kuala Lumpuru navode da će kontaktirati uhapšene roditelje.

"Smatramo da nije u redu privlačiti pažnju na taj način i ponašati se tako, bacati bebu", ističu iz ambasade.

 

Kurir.rs/BBC

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...