EU IGNORIŠE RUSIJU: Moskva izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na međunarodni sastanak o Venecueli
Foto: AP

neverovatno!

EU IGNORIŠE RUSIJU: Moskva izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na međunarodni sastanak o Venecueli

Planeta -

MOSKVA - Rusija je danas izrazila žaljenje zbog toga što nije pozvana na sastanak međunarodne Kontakt grupe posvećen krizi u Venecueli.

"Nadali smo se da Rusija može da učestvuje danas u radu (Kontakt grupe) u Montevideu, bar kao zemlja posmatrač, ali rečeno nam je da takav format nije predviđen", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za RIA Novosti.

Sergej Rjabkov
Sergej Rjabkovfoto: Printscreen YouTube/RT

On je rekao da se Moskva nada i da će "sastanak u Montevideu rezultirati značajnim političkim, intelektualnim i kreativnim doprinosom rešavanju problema u Venecueli".

U Montevideu će danas biti održan prvi sastanak međunarodne Kontakt grupe koju je formirala Evropska unija da bi pomogla u organizaciji novih predsedničkih izbora u Venecueli.

U Kontakt grupi se nalaze Nemačka, Španija, Francuska, Italija, Portugalija, Holandija, Velika Britanija, Švedska, Bolivija, Kostarika, Ekvador i Urugvaj.

U međuvremenu je 14 zemalja EU priznalo lidera opozicije Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele. To su Španija, Francuska, Velika Britanija, Danska, Holandija, Litvanija, Letonija, Estonija, Portugalija, Austrija, Češka, Švedska, Finska i Luksemburg.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro, koji ima podršku Rusije, Kine, Turske i Kube, izjavio je da je spreman na prevremene parlamentarne izbore isključujući mogućnost novih predsedničkih izbora.

Kurir.rs/Beta

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track