RUSIJA UPOZORAVA: Madura žele da skinu vojnim pučem! Biće to VELIKA GREŠKA AMERIKE!
Foto: EPA / Cristian Hernandez

jedna od opcija

RUSIJA UPOZORAVA: Madura žele da skinu vojnim pučem! Biće to VELIKA GREŠKA AMERIKE!

Planeta -

Rusija ne isključuje opciju smene vlasti u Venecueli vojnim pučem, izjavio je novinarima zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

„Oni stalno razgovaraju u svojim strukturama koje se bave tom temom, razne su opcije. Takvu opciju lično ne isključujem, ali bi to bila velika greška SAD“, izjavio je Rjabkov na konferenciji za štampu u MIA „Rusija sevodnja“.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je saopštio da pitanje davanja azila Nikolasu Maduru nije na dnevnom redu u Kremlju. On je dodao da Rusija vodi „intenzivnu razmenu mišljenja sa svim inostranim partnerima“ o situaciji u ovoj zemlji, osim sa SAD.

„Tokom kontakta se naglašava da je nedopustivo bilo kakvo mešanje spolja, što bi bilo pogubno i posledice nekog vojnog mešanja u tu situaciju od strane treće države mogle bi biti katastrofalne“, rekao je Peskov.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države.

Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja priznale su Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Rusija, Kina i niz drugih zemalja podržale su Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika Venecuele.

Kurir.rs/Sutnjik Srbija

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track