VOZAČ OPISAO KAKO JE PREŽIVEO STRAVIČNO URUŠAVANJE BRANE: Rekao sam prijatelju da se pripremi za udarac i da treba da se pomolimo Bogu! Ovaj snimak je zastrašujuć! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

čudom preživeli

VOZAČ OPISAO KAKO JE PREŽIVEO STRAVIČNO URUŠAVANJE BRANE: Rekao sam prijatelju da se pripremi za udarac i da treba da se pomolimo Bogu! Ovaj snimak je zastrašujuć! (VIDEO)

Planeta -

Brazilac Elijas Nunjes opisao je kako su on i njegov kolega preživeli urušavanje brane na jugoistoku zemlje kada je poginulo najmanje 150 ljudi.

Naime, na jednom snimku vidi se kako reka blata neverovatnom brzinom juri prema njihovom kamionetu dok oni pokušavaju da pobegnu.

"Čuli smo ogromnu buku, a prvo sam pomislio da voz prolazi. Kada sam došao do uzvišenja, kako bih bolje video šta se događa, primetio sam kako prema nama ide blati", rekao je Elias Nunjes.

"Vikao sam svom kolegi da beži jer se urušila brana. Potrčao je prema kamionetu, spotakao se i pao. Kada smo oboje ušli u vozilo, plan mi je bio da nas odvezem na sigurno. Već posle 15 metara blato mi je preprečilo put", ispričao je.

"Okrenuo sam auto i pokušao da pobegnem, ali nanos blata me je ubrzo okružio sa svih strana. Kada sam video da ništa ne mogu da učinim, zaustavio sam auto i rekao prijatelju da se pripremi na udarac. Kazao sam mu da je došlo naše vreme i da treba da se pomolimo Bogu", opisao je Nunjes.

"Kada smo završili s molitvom, našli smo se na vrhu blatnog nanosa. Mislim da je u ovakvim situacijama važno ostati pribran i ne odustati", dodao je.

foto: AP

"U tom trenutku, kada takva snaga prirode krene na vas, mislite da ćete umreti. Vidite kako ta nadmoćna sila nosi vozove i vagone. Moj kamionet je za nju bio poput zrnca peska. Mogli smo jedino da se molimo Boga za pomoć", zaključio je.

Podsetimo, brana kraj gradića Brumadinja urušila se 25. januara i pokrenula tone blata. Mulj je poplavio većinu puteva, a poginulo je najmanje 150 ljudi.

Urušavanje brane oslobodilo je 13 miliona kubnih metara blata. Brana je zadržavala otpadni mulj iz rudnika. Taj brazilski rudarski gigant obećao je da će platiti oko 27.000 dolara porodicama poginulih.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja