Đukanović kontroliše opoziciju

Slavko Perović

Đukanović kontroliše opoziciju

Planeta -
Dve od tri opozicione parlamentarne stranke Nova srpska demokratija (NOVA) i Pokreta za promene (PZP) već su podržale ideju o formiranja Demokratskog fronta, dok se najjača crnogorska opoziciona stranka Socijalistička narodna partija (SNP) još nije odredila prema toj ideji

PODGORICA - Bivši lider Liberalng saveza Crne Gore Slavko Perović kritikovao je danas najavljeno formiranje Demokratskog fronta - opozicionog saveza koji bi trebalo da koordinira bivši diplomata Miodrag Lekić, navodeći da je crnogorska opozicija pod kontrolom lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Opozicija u Crnoj Gori je pod punom kontrolom Đukanovića i u tom smislu ona je definitivno potrošena. Objedinjavanje pod Lekićem prikriva njen istorijski slom i poraz, kazao je Perović.

Prema njegovim rečima, Lekić je bio zdušni Miloševićev ratni ambasador u Rimu. U tome je suština opozicionog tipovanja na njega, kazao je Perović listu Dan.

Lekić je ranije prihvatio predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front, koji bi bio alternativa aktuelnom crnogorskom režimu. Dve od tri opozicione parlamentarne stranke Nova srpska demokratija (NOVA) i Pokreta za promene (PZP) već su podržale ideju o formiranja Demokratskog fronta, dok se najjača crnogorska opoziciona stranka Socijalistička narodna partija (SNP) još nije odredila prema toj ideji.

NOVA i PZP saglasne su da Lekić bude i nosilac zajedničke izborne liste i opozicioni predsednički kandidat.Lekić je ranije kazao da je spreman da radi na objedinjavanju opozicionih stranaka, u cilju stvaranja širokog saveza antirežimskih snaga u Crnoj Gori. Termin redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori je proleće naredne godine, ali je sve izvesnije da će oni biti održani na jesen ove godine.

Kao predsednički kandidat opozicije Lekić je pominjan 2003. i 2008. godine, ali je od kandidature odustao nakon što iza inicijative nisu stale sve uticajne partije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track