JEZIV ZLOČIN USRED BELA DANA: Taksista izvukao malog Zakariju (6) iz auta, razbio flašu i pred očajnom majkom mu ODSEKAO GLAVU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

horor U MEDINI

JEZIV ZLOČIN USRED BELA DANA: Taksista izvukao malog Zakariju (6) iz auta, razbio flašu i pred očajnom majkom mu ODSEKAO GLAVU! (VIDEO)

Planeta -

Taksista u Medini, islamskom svetom gradu u Saudijskoj Arabiji, odsekao je krhotinom od flaše glavu malom Zakariji al Džaberu (6) nasred ulice.

Mališan i njegova majka vraćali su se u četvrtak iz svetilišta proroku Muhamedu kad je taksista izenada stao u četvrti Al Tilal, izašao iz vozila i izvukao dečaka napolje.

Zatim ga je odvukao do obližnje prodavnice kafe, razbio flašu i detetu prerezao vrat, pa je nastavio da ga bode!

Nesrećna majka, koja je bezuspešno pokušala da ga spreči, onesvestila se od užasa. Svedoci pričaju da je i policajac koji se zatekao tu takoše skočio na poludelog taksistu. Kad je konačno uspeo da ga otrgne od nesrećnog deteta, već je bilo kasno. Mogao je samo da sačeka Hitnu pomoć i policijsko pojačanje.

Sahrana malog Zakarije

Mada su saudijske vlasti brzo izdale saopštenje da je taksista mentalno oboleo i da je zato ubio dete, lokalno stanovništvo tvrdi da je dete ubijeno iz verske mržnje. Naime, dečak i majka pripadaju šiitskoj manjini, a taksista je sunit. Taksista je pitao majku kad je ušla u taksi sa Zakarijem da li su šiiti, a ona mu je, ne sluteći zlo, odgovorila da jesu.

U Saudijskoj Arabiji česti su slučajevi da suniti maltretiraju manjinske šiite.

Kurir.rs/TMV

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track