Najnovije vesti

KAD PUTIN OSTANE BEZ TEKSTA: Ovaj bombarder je oduševio predsednika Rusije, ali mnoge druge neće (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP

tehnika

KAD PUTIN OSTANE BEZ TEKSTA: Ovaj bombarder je oduševio predsednika Rusije, ali mnoge druge neće (VIDEO)

Planeta

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da novi borbeni raketonosac Tu-160 „radi kao sat“.

„Realizovali smo u Kazanju sjajan projekat. Faktički smo napravili novu mašinu Tu-160 za naše oružane snage – nadzvučni borbeni raketonosac. Nismo usavršili samo avion, nego i oružje koje on nosi. Sve radi kao sat, stvarno je fantastično“, rekao je Putin u susretu sa predstavnicima građanskih organizacija u Tatarstanu, a prenosi RIA Novosti.

 

Šef države je ujedno predložio da se razmisli o stvaranju nadzvučnog putničkog aviona.

 

„Mi sada treba da se vratimo nadzvučnom putničkom saobraćaju. Treba o tome razmisliti... Zašto ne bismo napravili nadzvučni putnički avion?“, zapitao se ruski predsednik tokom razgovora sa građanskim aktivistima.

Ranije je Ministarstvo industrije i trgovine saopštilo da radovi na projektu skiciranja nadzvučnog putničkog aviona mogu početi od 2022. do 2026. godine. Prema podacima koje je iznelo ovo ministarstvo, time treba da se pozabavi Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona.

 

Podsećamo da je u novembru 2017. godine Tu-160 iz hale za završno sklapanje prebačen na fabrički poligon za testiranje. Trebalo bi da je efikasnost modernizovanog raketonosca uvećana za 60 odsto.

 

Kurir.rs/Russia Beyond
Foto: Profimedia

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...