AMERIČKI SUD TVRDI: Bivši šef Trampove kampanje lagao FBI i Milera! (VIDEO)
Foto: AP, Profimedia

NIŠTA OD NAGODBE

AMERIČKI SUD TVRDI: Bivši šef Trampove kampanje lagao FBI i Milera! (VIDEO)

Planeta -

Pol Manafort, bivši šef predsedničke kampanje Donalda Trampa, lagao je posebnom istražitelju Robertu Mileru i time prekršio uslove nagodbe o priznanju krivice, tvrdi američki savezni sudija.

Manafort je "namerno dao više lažnih izjava FBI-ju, posebnom istražitelju i poroti tokom ispitivanja povezanog s istragom", napisala je sudija Ejmi Berman Džekson u presudi posle rasprave o tom pitanju pred federalnim sudom u Vašingtonu.

Dugogodišnji republikanski operativac Manafort, koji je dva meseca vodio Trampovu predizbornu kampanju, jeste prva osoba koju je optužila kancelarija Roberta Milera u okviru istrage o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016, kad je Tramp pobedio..

On se u avgustu lane nagodio se s tužilaštvom: izjasnio se kao kriv po više tačaka optužnjce, između ostalog i za pranje novca i neregistrovano lobiranje, i obećao da će sarađivati u istrazi u zamenu za blažu kaznu.

Međutim, današnja odluka sudije Džeksonove znači da Manafort, koji tvrdi da nije namerno lagao, ne može da očekuje ublažavanje kazne. Presuda treba da mu bude izrečena 13. marta.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: AP, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track