Najnovije vesti

JUNKER OBJAVIO RAT ORBANU: Fides moramo da izbacimo iz frakcije u Evropskom parlamentu! Oni nisu ni glasali za mene!
Foto: Profimedia

UDAR NA MAĐARSKU

JUNKER OBJAVIO RAT ORBANU: Fides moramo da izbacimo iz frakcije u Evropskom parlamentu! Oni nisu ni glasali za mene!

Planeta

BERLIN - Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana treba da bude izbačena iz Evropske narodne stranke (EPP), izjavio je sinoć predsednik Evropske komisije Žan-Pol Junker i pri tome uporedio Orbana sa liderkom francuske krajnje desnice Marin le Pen.

 

"Oni nisu glasali za mene. Nije ni krajnja desnica. Sećam se da je Marin le Pen rekla 'ne glasam za vas'. Na to sam joj rekao 'ne želim vaš glas'. Postoje neki glasovi koje ne želite", rekao je Junker.

 

Neobično oštar komentar Junker je izneo u Štutgartu u Nemačkoj pošto je mađarska vlada predstavila novi plakat kojim optužuje Junkera i američkog biznismena mađarskog porekla Džordža Soroša da žele da Mađarsku preplave migrantima.

"Protiv laži ne možete mnogo da učinite", rekao je Junker i dodao da bi Manfred Veber, koji je izabran za glavnog kandidata EPP, na predstojećim izborima za Evropski parlament trebalo da se zapita "da li mu treba taj glas".

 

EPP je grupa koja okuplja stranke hrišćanskih demokrata i desnog centra.

Stranka Fides je snažna u Mađarskoj, što znači da će osvojiti veliki broj predstavnika na izborima za EP, zbog čega bi njen izlazak iz EPP znatno oslabio tu grupu, najjaču u EP.

 

Kurir.rs/Tanjug/EURACTIV

Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...