ODSEČENE GLAVE SEKSUALNIH ROBINJA PO TUNELIMA ISLAMSKE DRŽAVE: Monstruozna poruka svetu pred poraz džihadista u Siriji, a Evropa treba da ih primi nazad!
Foto: AP / Felipe Dana

jezivi prizori

ODSEČENE GLAVE SEKSUALNIH ROBINJA PO TUNELIMA ISLAMSKE DRŽAVE: Monstruozna poruka svetu pred poraz džihadista u Siriji, a Evropa treba da ih primi nazad!

Planeta -

Povlačeći se iz svog poslednjeg uporišta u Siriji, teroristi Islamske države ostavili su za sobom odsečene glave svojih seksualnih robinja kao jezivu poruku svetu i vojsci koja ih isteruje iz Baguza.

Vojnici britanske jedinice za specijalne operacije SAS svedoče da nikada neće zaboraviti monstruozne prizore koje su zatekli u tunelima koje su džihadisti iskopali ispod Baguza, poslednjeg mesta pod njihovom kontrolom na istoku Sirije, prenosi Dejli star.

Među obezglavljenim telima nesrećnih žena, bilo je i ubijenih džihadista koje su, kako se pretpostavlja, komandanti Islamske države optužili za izdaju i likvidirali.

foto: AP / Felipe Dana

"U poslednjim časovima njihove borbe, kada je bilo jasno da su poraženi, džihadisti nisu znali za granice svireposti. Napravili su pokolj ovih mučenih žena kao konačni čin svoje izopačenosti i ostavili njihove glave iza sebe kao poruku nama kada uđemo u Baguz" rekao je jedan od izvora britanskog lista.

On je dodao da su jezivi prizori koje su zatekli u mreži zunela podsećalu na scene iz filma Apokalipsa danas.

On je objasnio da je konačna bitka za poslednje iporište džihadista počela 9. februara i da je u prva dva dana ubijeno 37 džihadista a 19 neprijateljskih pozicija uništeno.

foto: AP / Felipe Dana

"Među tim pozicijama je bio i glavni džihadistučki operativni centar u džamiji u Baguzu, koji je uništen 11. februara. Nakon toga teroristi su bili saterani u podzemne tunele ali smo pomoću dronovauspeli da identifikujemo ulaze u njih." rekao je izvor iz SAS jedinice na terenu.

Više od 1.00 civila je evakuisano iz Baguza što su džihadisti iskoristili za kupovinu vremena u podzemnim tunelima. Među evakuisanima je bilo i terorista prerušenih u žene, ali su otkriveni i uhapšeni.

foto: AP / Felipe Dana

Čisteći mrežu podzemnih tunela, Sasovci i snaga SDF koje su ušle u Baguz, naišle su na mrežu nagaznih mina i povezanog eksploziva. Za uklanjanje tih zamki bilo je potrebno, kako kaže, još nekoliko dana tokom kojih je ubijeno još 26 terorista Islamske države.

Kurir.rs / Daily star

Foto: AP / Felipe Dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track