ŠAMIMI PRETE ŽENE ISLAMSKE DRŽAVE: Zapaliće mi šator, molim vas dozvolite mi da se vratim u Britaniju! Žao mi je što sam progovorila za medije! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / BBC News

neveste džihada

ŠAMIMI PRETE ŽENE ISLAMSKE DRŽAVE: Zapaliće mi šator, molim vas dozvolite mi da se vratim u Britaniju! Žao mi je što sam progovorila za medije! (VIDEO)

Planeta -

Šamima Begum koja je sa 15 godina pobegla iz Britanije da bi se udala za teroristu Islamske države već duže vreme moli britanske vlasti da joj dozvole da se vrati kući iz Sirije, a sada upozorava da joj je život ugrožen od drugih dihadističkih nevesta u kampu u kojem se nalaze.

Kako navodi, suočava se sa besnim ženama i udovicama Islamske države zbog toga što je tokom intervjua koje je dala u poslednje vreme otkrila svoje lice. Tako su je označili kao "izdajnicu".

Sada ne sme da izađe iz svog šatora u blizini ograde u kampu, iako je bolesna a plaši se za svoju tek rođenu bebu. Čula je priče kako se besne žene džihadista iz kampa spremaju da joj zapale šator.

foto: YouTube prtscr / Sky News

Novinar koji izveštava iz kampa uspeo je da je pronađe, ali ovog puta potpuno pokrivenog lica.

"Ostala sam bez svojih stvari i izgubile su moju karticu bez koje ne mogu ništa. Sad moram da trčim okolo i snađem se nekako sa svoju bebu" rekla je Šamima.

Na pitanje da le je spremna da svoju bebu pošalje u Britaniju kod njene porodice ukoliko njoj ne bude dozvoljen povratak, Šamima kaže da na to ne bi pristala.

"Žalim što sam govorila za medije. Volela bih da sam ostala nezapažena i pronašla drugi način da kontaktiram porodicu. Zato sam govorila za novine", rekla je Šamim Begun, kojoj je Britanija oduzela državljanstvo.

Nakon njenih izjava da ne žali što se pridružila "Kalifatu", britanska javnost se podigla protiv mogućnosti da joj se omogući povratak u zemlju. Šamima koja sada ima 19 godina, ne prestaje da se nada povratku kući zajedno sa svojom bebom, a dvoje male dece joj je prethodno umrlo.

Kurir.rs / Daily star

Foto: YouTube prtscr / BBC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track