Preko Ibeja našao kola ukradena pre 42 godine

Upornost se isplati

Preko Ibeja našao kola ukradena pre 42 godine

Planeta -
Ovaj 66-godišnji penzioner prijatelju je platio 3.000 dolara za automobil koji, kako kaže, ima sentimentalnu vrednost za njega, jer mu je ukraden jutro pošto je svoju buduću suprugu izveo na drugi sastanak

LOS ANĐELES - Teksašanin, čija su voljena sportska kola ukradena pre 42 godine, pronašao je svoj automobil u Kaliforniji uz pomoć onlajn prodavnice - Ibeja, prenosi AP.

Robert Rasel rekao je losanđeleskoj policiji da nikada nije prestao da traži svoj "ostin hili" iz 1967. godine, koji mu je ukraden u Filadelfiji 1970.

Ovaj 66-godišnji penzioner rekao je lokalnim medijima da je prijatelju platio 3.000 dolara za automobil koji, kako kaže, ima sentimentalnu vrednost za njega, jer mu je ukraden jutro pošto je svoju buduću suprugu izveo na drugi sastanak.

Rasel je rekao da je godinama preko interneta tragao za svojim automobilom, ali da se nikada nije previše nadao da će ga pronaći.

"Činjenica da automobil i dalje postoji je neverovatna. Čudo jedno da nije bačen na otpad ili uništen", rekao je on.

Rasel je povremeno proveravao i ibej i prošle sedmice je spazio svoj automobil i odmah pozvao dilera na Beverli Hilsu koji ga je prodavao.

Serijski broj dokazao je da su to njegova kola, a Rasel je čak imao i originalni ključ kao dokaz. Automobil sada vredi 23.000 dolara.

"I dalje je u voznom stanju, ali mu kočnice popuštaju. Vratićemo ga u prvobitno stanje", rekao je Rasel koji je sa suprugom Sintijom došao u Los Anđeles po auto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja