IAKO TRAMP VOLI BRZU HRANU, SAČEKALO GA JE IZNENAĐENJE: Evo šta je sve bilo na meniju na večeri sa Kim Džong-unom (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Evan Vucci

gostili se celo veče

IAKO TRAMP VOLI BRZU HRANU, SAČEKALO GA JE IZNENAĐENJE: Evo šta je sve bilo na meniju na večeri sa Kim Džong-unom (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Lideri SAD i Severne Koreje, Donald Tramp i Kim Džong-un uživali su tokom večere u azijskim specijalitetima.

Tako su se na meniju našli račići, marinirano meso i povrće, ali i čokoladna torta i voćni punč.

Prema meniju koji su objavili mediji, pozivajući se na Belu kuću, dvojica predsednika su za predjelo jeli mešavinu račića, azijskog kupusa, avokada isečenog na kockice, svežeg limuna i bilja.

foto: AP

Kao glavno jelo posluženo je blago pečeno meso u sosu i kimči - tradicionalno korejsko nacionalno jelo pripremljeno od fermentisanog sezonskog povrća i drugih sastojaka u krušci.

Za dezert im je poslužena čokoladna lava sa bobičastim voćem i sladoledom od vanile.

foto: AP

Tokom večere, koja je trajala sat i 42 minuta, lideri su pili punč sa osušenom japanskom jabukom i medom.

Inače, Tramp ne važi za ljubitelja internacionalne hrane. Poznato je da on uživa najviše u brzoj hrani poput hamburgera i u tradicionalnim biftecima.

Tokom večere, raspoloženje dvojice lidera bilo je opušteno, a čak su se i našalili o "zanimljivom dijalogu" koji su imali tokom polučasovnog razgovora "jedan na jedan". Kim je razgovore okarakterisao kao "interesantne".

Tramp je jednom od novinara posle razgovora, a pre večere rekao: "Dečko da si mogao da čuješ razgovor. Koliko bi platio za taj razgovor?".

Večera je održana u restoranu "La veranda", u prizemlju hotela "Metropol", koji je za tu priliku bio posebno ukrašen.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track