OTAC PAO S KROVA NA SINA  (14) I NA MESTU GA UBIO: Otac je izgubio ravnotežu i srušio se na dečaka koji je pridržavao merdevine! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook/pasqualle.persia.3

Nesreća u Italiji

OTAC PAO S KROVA NA SINA (14) I NA MESTU GA UBIO: Otac je izgubio ravnotežu i srušio se na dečaka koji je pridržavao merdevine! (FOTO)

Planeta -

Četrnaestogodišnji Paskvale Persia, poginuo je dok je pomagao ocu da popravi krov u Kapeni, gradići pored Rima.

U nesvakidašnjoj tragediji njegov otac Gabrijel (55) je pokušavao da pričvrsti ploču na krovu, kada ga je olujni vetar oborio i on je pao pravo na sina koji je pridžavao merdevine.

Dečak je izgubio svest, i pokušaji njegovog oca da mu pomogne nisu urodili plodom i on je uskoro preminuo.

"Paskvale je bio poseban dečko, još ne možemo da verujemo da je tako umro", kaže njegova tetka Kristina.

Porodica Paskvale ima firmu koja se bavi trgovinom drvetom. Na velikom placu nalazi se i mala kuća u kojoj je dečak živeo zajedno sa svojim roditeljima i njegovom desetogodišnjom sestrom.

Nesreća se dogodila 23. februara uveče, ali okolnosti nisu sasvim jasne.

Dečakov otac jeste izgubio ravnotežu zbog naleta vetra i pao na sina. Ipak strina žrtve kaže da pad Gabrijela nema nikakve veze sa tragedijom. Paskvale se popeo na merdevine kako bi pomogao ocu na krovu i svakako bi pao sa visine od osam metara.

Policija je naredila autopsiju tela dečaka.

Paskvale je pohađao prvu naučnu srednju školu u Kapeni. Njegova strast su bile video igre, tehnologija i trkački motori. "U maju bi napunio 15 godina i tražio svoj prvi bicikl kao poklon, bio je srećan i nestrpljiv", kaže njegova tetka.

Kurir.rs/Repubblica.it Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja