ŠEF RUSKOG GENERALŠTABA UPOZORAVA: Amerika razvila novi tip borbe po principu TROJANSKOG KONJA! Moskva ima spreman ODGOVOR!
Foto: AP

OTKRIO NAMERE

ŠEF RUSKOG GENERALŠTABA UPOZORAVA: Amerika razvila novi tip borbe po principu TROJANSKOG KONJA! Moskva ima spreman ODGOVOR!

Planeta -

Šef ruskog Generalštaba i zamenik ministra odbrane general Valerij Gerasimov rekao je da je Pentagon počeo da razvija novu strategiju ratovanja "Trojanski konj“ usredsređenu na aktivno korišćenje demonstracija kako bi se destabilizovala situacija u ciljnim zemljama, dok se istovremeno radi na uništavanjuu najvažnijih objekata visokopreciznim bombardovanjem

"Pentagon je počeo da razvija fundamentalno novu strategiju ratovanja, koja je već nazvana Trojanski konj. Njegova suština je u aktivnoj upotrebi potencijala demonstracija za destabilizaciju situacije, dok se istovremeno napadaju najznačajniji objekti visokopreciznim oružjem ”, rekao je Gerasimov novinarima.

Rusija je spremna da odgovori na bilo koju od novih strategija, naglasio je on.

"Poslednjih godina, ruski vojni naučnici, zajedno sa Generalštabom, razvili su konceptualne pristupe kako bi neutralisali agresivne akcije potencijalnih protivnika", istakao je načelnik ruskog Generalštaba.

On je naglasio da je osnova ruske reakcije aktivna odbrambena strategija, koja, s obzirom na odbrambenu prirodu ruske vojne doktrine, predviđa niz preventivnih mera za neutralizaciju pretnji po sigurnost države.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track