IZRAELSKI UDAR: Borbeni avioni napali pomorsku bazu Hamasa!
Foto: Profimedia

ne smiruje se

IZRAELSKI UDAR: Borbeni avioni napali pomorsku bazu Hamasa!

Planeta -

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela, saopštila je vojska.

Palestinski mediji su izvestili da je gađana pomorska baza, a palestinski bezbednosni izvor je potvrdio da je pogođena i da je pričinjena šteta ali nije bilo povređenih.

Udar je izveden nakon što je Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da je jedan palestinski 15-godišnjak preminuo od povreda zadobijenih tokom sukoba s izraelskim snagama na graničnoj ogradi.

Vojska je rekla da je napad iz vazduha sat i po posle ponoći bio odgovor na projektil i balone s eksplozivom puštenim preko granice u sredu uveče.Takođe je rečeno da je ispaljena protivvazdušna raketa Gvozdena kupola u odgovoru na projektil, prenose izraelski mediji.

Ostalo je nejasno da li je projektil presretnut i gde je pao. Nije bilo izveštaja o povredama i šteti. U pograničnom području učestalo je nasilje u poslednjim danima. Izrael odgovora napadima i vazduha na balone s eksplozivom koji se puštaju preko granice. Osim toga tokom noći izbijaju sukobi između palestinskih izgredika i vojnika. Izrael optužuje islamski ekstremistički Hamas koji vlada Gazom da ohrabruje nerede i koristi ih kao pokriće za veće napade.

Kurir.rs/Beta

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track