BILA JE BOGATA TATINA ĆERKA,  A ONDA PALA U NEMILOST I NESTALA: Oteli je iz kuće u papučama i bademantilu PRED DETETOM! (VIDEO)
Foto: printscreen Tweet/YT

jeziva sudbina

BILA JE BOGATA TATINA ĆERKA, A ONDA PALA U NEMILOST I NESTALA: Oteli je iz kuće u papučama i bademantilu PRED DETETOM! (VIDEO)

Planeta -

Ćerka pokojnog uzbekistanskog predsednika Islama Karimova sodvedena je u zatvor jer je navodno prekršila pravila kućnog pritvora.

Gulnara Karimov osuđena je 2017. na 10 godina zatvora zbog prevare i pranja novca, ali joj je prošle godine kazna preinačena u kućni pritvor.

Njen advokat Gregor Manža poručio je na svom Tviteru da je Gulnara "silom

Gulnarina ćerka Iman objavila je na Instagramu fotografije na kojima se vide dvojica muškaraca kako odvlače iz stana ženu bademantilu u i papučama.

Tužioci su u izjavi naveli da je u utorak sud u Taškentu odlučio da Karimova mora da odsluži ostatak svoje kazne u zatvoru. Oni navode da je Gulnara koristila zabranjene metode komunikacije, odnosno internet, da je napuštala stan i da državi nije platila kompenzaciju, prenosi BBC.

Gulnara Karimova (46) bila je ćerka jedinica predsednika, studije je završila na Harvardu. Godinama se družila sa svetskom elitom, a svojevremeno je imala i pop hit koji je harao top listama. Bila je diplomata, ambasadorka u Španiji, predstavnica u UN u Ženevi, ali i pop pevačica, a verovalo se će da nasledi svog oca Islama Karimova na čelu države.

Živela je u luksuzu i privilegijama uzbekistanske elite - imala je svoj brend nakita, sopstveni tv kanal i karijeru pop pevačice pod umetničkim imenom Guguša. Međutim, navodno se posvađala sa ocem i porodicom 2014. zbog obnaženih fotografija, a ubrzo posle toga su je uhapsile bezbednosne snage.

U javnosti nije viđena godinama, a nije bila ni na sahrani svog oca u septembru 2016. godine. Kolale su u to vreme priče da je drže u ludnici. Međutim posle insistiranja Gulnarinog sina da se obznani šta je sa njegovom majkom, objavljeno je da se od 2015. godine se nalazi u pritvoru zbog korupcije.

Tužioci su je optužili da je bila deo zločinačke grupe koja je kontrolisala imovinu od milijardu dolara u 12 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Rusiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen Tweet/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track