OVE STEPENICE JE NAPRAVIO SVETAC: U američkoj kapeli stoje već 130 godina, od nepoznatog su drveta i prkose zakonima fizike (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

vera

OVE STEPENICE JE NAPRAVIO SVETAC: U američkoj kapeli stoje već 130 godina, od nepoznatog su drveta i prkose zakonima fizike (VIDEO)

Planeta -

Ovo čudotvorno stepenište je staro 130 godina, a godišnje privlači i do 250 hiljada posetilaca.

Kapela Loreto izgrađena je krajem 19 veka. Kad je kapela dovršena, časne sestre su primetili su da im fale stepenice za galeriju.

Molile su se 9 dana Svetom Josifu, koji je bio stolar a zadnji dan na njihova vrata pokucao je potpuni stranac koji je rekao da je stolar i da će im on napraviti stepenice. Potpuno sam, bez ikakve ljudske pomoći ovaj misteriozni čovek e napravio stepenice koje stoje same, bez centralnog i potpornog stuba, a stolar nije koristio ni jedan jedini ekser, čak ni lepak.

Kapela Loetto krije tri misterije - do dana današnjeg nije se saznalo ko i izgradio stepenice! Svi inženjeri, naučnici, arhitekte i dr. priznali su da je u pitanju čudo, jer oni ne mogu da shvate kako je moguće da stepenište stoji samo za sebe bez ikakve podrške. Takođe, ne zna se odakle potiče drvo od kog su napravljene, jer nakon ispitivanja ustanovljeno je da takvo drvo ne postoji nigde u blizini! Možda je zanimljiva i činjenica da čudesne stepenice imaju tačno 33 stepenika, odnosno broj Isusovih godina!

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track