MEJEVA I ZVANIČNO TRAŽI ODLAGANJE BREGZITA Tusk: Spremni smo da Britanija ode i bez dogovora
Foto: EPA

diplomatija

MEJEVA I ZVANIČNO TRAŽI ODLAGANJE BREGZITA Tusk: Spremni smo da Britanija ode i bez dogovora

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej danas ili sutra će poslati pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome će zatražiti odlaganje Bregzita, izjavio je njen portparol.

Tim ministara Tereze Mej razgovarao je o Bregzitu danas 90 minuta, između ostalog i o implikacijama izjave predsednika parlamenta iznete u ponedeljak da Mej ne može da stavi na glasanje svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje ukoliko ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol, preneo je Rojters.

Mejova se nada da će dobiti odobrenje u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, gde se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita.

Tusk izjavio je danas da je irskom premijeru Leu Varadkaru rekao u Dabilnu da je Evropska unija bila ujedinjena o Bregzitu i da se priprema, ukoliko bude potrebno, za slučaj da Britanija napusti EU bez sporazuma.

"Sastanak... da podržimo puno jedinstvo u vezi Bregzita, razgovori o najnovijem razvoju događaja i neizvesnoj političkoj situaciji u Londonu, kao i spremnost za Bregzit bez sporazuma", napisao je Tusk na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Kurir.rs/Agencije

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track