Najnovije vesti

IGOR SRBIN OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Surovi ubica imao 18 identiteta, PRIZNAO 5 UBISTAVA, a pao zbog BIBLIJE! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

presuda

IGOR SRBIN OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Surovi ubica imao 18 identiteta, PRIZNAO 5 UBISTAVA, a pao zbog BIBLIJE! (VIDEO)

Planeta
15:10h

Srbin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili "Igor Srbin" ili "Igor Rus" dobio je danas doživotnu kaznu zatvora za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih eliminišem.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je bio u bekstvu.

"Morao sam da uklonim sve na svom putu", rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017. Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima. 

Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda. Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) uhapšen je 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su tri ubijene osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije. Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država.

On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen. Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgovarao za zločine koje je počinio u Španiji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...