MUSOLINIJEVA UNUKA SE POSVAĐALA SA POZNATIM GLUMCEM NA TVITERU: Džim Keri objavio jedan crtež, a ona mu poručila TI SI KOPILE! (FOTO)
Foto: Profimedia

KONTROVERZAN TVIT

MUSOLINIJEVA UNUKA SE POSVAĐALA SA POZNATIM GLUMCEM NA TVITERU: Džim Keri objavio jedan crtež, a ona mu poručila TI SI KOPILE! (FOTO)

Planeta -

Alesandra Musolini, unuka vođe italijanskih fašista Benita Musolinija, žestoko je zaratila sa holivudskim glumcem Džimom Kerijem na društvenim mrežama.

Zakleti antifašista... Džim Keri
Zakleti antifašista... Džim Kerifoto: Profimedia

Sukob je izbio pošto je Keri, koji se u poslednje vreme sve više bavi crtanjem, objavio na Tviteru svoj rad koji pokazuje mrtvog fašističkog diktatora kako naglavačke visi sa ljubavnicom Klaretom Petači.

Ubili ih partizani

Podsećamo, Musolinija i Klaretu Petači pogubili su partizani nakon što su ih zarobili u aprilu 1945. i njihova tela su obešena da vise na jednoj benzinskoj pumpi u Milanu.

Evo gde vodi fašizam... Crtež Džima Kerija
Evo gde vodi fašizam... Crtež Džima Kerijafoto: Printscreen Twiter

"Ako se pitate do čega dovodi fašizam, samo upitajte Benita Musolinija i njegovu ljubavnicu Klaretu", naveo je Keri iznad fotografije crteža.

Kerijevu poruku je lajkovalo više od 57.000, a retvitovalo 15.000 korisnika Tvitera. Njegova objava je očigledno razljutila Musolinijevu unuku Alesandru, koja je glumcu poslala direktnu poruku.

"Ti si kopile!", rekla je.

Kako joj to nije bilo dovoljno, Alesandra je potom postavila niz fotografija iz ne baš tako slavne istorije SAD pozivajući glumca da nacrta neku od njih, relativizujući fašističke zločine zločinima iz američke istorije, iako je glumac Kanađanin.

Zečica iz 1983. godine... Alesandra Musolini
Zečica iz 1983. godine... Alesandra Musolinifoto: Printscreen

PEVAČICA S NASLOVNE PLEJBOJA Osim što je unuka fašističkog diktatora, Alesandra Musolini (56) jeste i nećaka Sofije Loren, jedne od najpoznatijih italijanskih glumica. Alesandrina majka Marija Šikolone, koja se udala za Benitovog sina Romana, sestra je poznate glumice. Pre nego što je ušla u politiku, Alesandra se bavila manekenstvom (pozirala je za naslovnu stranu Plejboja 1983), dok se u Japanu oprobala i kao pevačica, gde je objavila ploču. Tetka Sofija je pokušavala da je probije u Holivudu. Ipak, nije imala sreće sa producentima. Nakon toga upisala je studije medicine i pre nego što je diplomirala 1992. već je bila izabrana za poslanicu u parlamentu na listi stranke Forca Italija. Važi za jednu od najpoznatijih figura italijanske desnice. Iako joj je deda ubijen 17 godina pre nego što se ona rodila, Alesandra celu svoju karijeru brani njegov lik i delo.

Alesandra, poslanica u Evropskom parlamentu, objavila je slike američkih Indijanaca kako stoje ispod planine Rašmor, gde su u steni isklesani likovi četvorice bivših predsednika SAD - Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Teodora Ruzvelta i Abrahama Linkolna.

Potom je objavila fotografije Rose Parks, aktivistkinje za zaštitu prava Afroamerikanaca, kao i fotografiju prestravljene vijetnamske dece posle napada napalm bombama.

Bez odgovora

"Zdravo, Džime, da li poznaješ istoriju Rose Park? Džime, zaboravio si da nacrtaš ovaj predivni napad napalmom u Vijetnamu", navela je ona u porukama glumcu koji se proslavio ulogama u filmovima "Trumanov šou", "Maska", "Glupan i tupan"...

Keri nije odgovarao na prozivke Alesandre Musolini, dok je nekoliko korisnika Tvitera pokušalo Italijanki da skrene pažnju da je Keri iz Kanade i da nije Amerikanac, odnosno da nema veze sa istorijom SAD.

Kurir

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track