PANIKA! KINESKINJA UPALA U TRAMPOVO ODMARALIŠTE: Ovako je prevarila agente tajne službe da je puste, pa unela USB sa OPASNIM materijalom!
Foto: Profimedia

UHAPŠENA

PANIKA! KINESKINJA UPALA U TRAMPOVO ODMARALIŠTE: Ovako je prevarila agente tajne službe da je puste, pa unela USB sa OPASNIM materijalom!

Planeta -

Kineskinja koja je prošla kontrolne tačke u letovalištu američkog predsednika Donalda Trampa Mar-a-Lago na Floridi noseći USB memoriju sa "štetnim" softverom uhapšena je zato što je ušla na zaštićeni posed i dala lažne izjave službenicima-

Dokumenti koje je u ponedeljak podnela tajna služba na okružnom sudu u južnom okrugu Floride kažu kako je kratko nakon podneva Jujing Zang prišla agentu tajne službe zaduženom za nadzor posetilaca tražeći da uđe u klub.

Pokazala pasoš i rekla da ide na bazen

Zang je pokazala pasoš sa njenom fotografijom i rekla kako želi da ide na bazen. Agenti tajne službe nisu u početku mogli da nađu njeno ime na popisu onih koji mogu da uđu na posed, prema izjavi tajne službe podnesene sudu.

Upravnik kluba je rekao kako je muškarac Zang član kluba i mada Jujing Zang nije jasno odgovorila je li to njen otac, izjava tajne službe kaže kako su je službenici pustili na posed pretpostavljajući da je ona u rodbinskim odnosima s članom.

Osoblje letovališta je postalo sumnjičavo nakon što je Zang imala problema da objasni zašto je u poseti Mar-a-Lagu.

Zang je u početku tvrdila kako je tamo zbog skupa koji priređuje Kinesko-američko udruženje Ujedinjenih nacija ali osoblje je utvrdilo da takav događaj nije planiran.

Zaključili da je imala USB sa štetnim softverom

Recepcioner je potom kontaktirao osoblje tajne službe koje je ispitivalo Zang i zaključilo da nema "bilo kakvu legitimnu dokumentaciju" koja bi ju ovlastila da uđe u Mar-a-Lago, prema podnesku.

Nakon što su je priveli istražioci su našli kod nje četiri mobilna telefona, laptop, spoljašnji hard disk i USB memoriju, navodi se u sudskom podnesku tajne službe. Prvo pretraživanje USB utvrdilo je da sadrži "štetni softver", rekla je tajna služba.

Kineskinja se pozvala na pravo na ćutanje.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track