UŠAO KAO MLADIĆ, IZAŠAO KAO DABIĆ: Asanž potpuno promenio fizički izgled za 6 godina, a ovo nije ispuštao iz ruku dok su ga hapsili (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen Twitter RT

hapšenje osnivača vikiliksa

UŠAO KAO MLADIĆ, IZAŠAO KAO DABIĆ: Asanž potpuno promenio fizički izgled za 6 godina, a ovo nije ispuštao iz ruku dok su ga hapsili (VIDEO)

Planeta -

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji je danas uhapšen u ambasadi Ekvadora u Londonu, tokom šest godina potpuno je promenio svoj izgled.

Ovako je Asanž izgledao u februaru 2016. godine
Ovako je Asanž izgledao u februaru 2016. godinefoto: AP/Frank Augstein

Naime, kada je dobio privremeni azil u ambasadi Asanž je izgledao prilično mladoliko, ali se danas moglo videti da je dosta ostario i pustio bradu pa je svojim izgledom podsetio na Radovana Karadžića dok se skrivao kao doktor Dabić.

Zanimljivo je da je Asanž sve vreme dok su ga hapsili nosio u ruci i knjigu pokojnog američkog pisca Gora Vidala o istoriji nacionalne bezbednosti.

Vidal se smatra jednom od najkontraverznijih ličnosti javnog života Amerike u 20. veku.

Inače, skoro sedam godina je Asanž provodio u prostoriji od 20 metara kvadratnih, kancelariji koja je preoblikovana u mini-garsonjeru.

foto: EPA

Još 2016. godine njegova majka je rekla da njen sin ima problema sa srcem, hroničnu upalu pluća i teške bolove u ramenima.

Lekari su upozoravali na Asanžovo sve lošije zdravlje, zato što vreme provodi u jednoj maloj prostoriji.

Dugo mu je jedino društvo bila mačka, ali je nju poklonio u novembru prošle godine, jer mu je bilo žao da i ona bude izolovana kao on.

(Kurir.rs/Foto:Profimedia, Printscreen Twitter RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track