SMRTONOSNOM INJEKCIJOM POGUBLJEN RASISTA ČIJI JE ZLOČIN ZGROZIO AMERIKU: Odbio je da pogleda u oči porodicu Afroamerikanca kog je ZVERSKI UBIO, a njegova poslednja poruka je jeziva! (VIDEO)
Foto: printscreen Yt

odbijene sve žalbe

SMRTONOSNOM INJEKCIJOM POGUBLJEN RASISTA ČIJI JE ZLOČIN ZGROZIO AMERIKU: Odbio je da pogleda u oči porodicu Afroamerikanca kog je ZVERSKI UBIO, a njegova poslednja poruka je jeziva! (VIDEO)

Planeta -

Džon Vilijam King (44) deklarisani rasista pogubljen je u sredu u 19 sati u Teksasu. Ubrizgana mu je smrtonosna injekcija kao kazna za jedno od najbrutalnijih zločina iz mržnje u poslednjih 25 godina koji je zgrozio Ameriku.

Osuđen je na smrtnu kaznu nakon što je proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca na posebno okrutan način 1998. godine. Pre 21 godinu King je lancem vezao Džejmsa Brda (49) za svoj kamionet i vukao ga gotovo 5 kilometara putem kroz šumu.

Džejm se bio je živ barem tri kilometra dok su ga vukli po putu, pre nego što se njegovo telo raspalo na komade u ranim jutarnjim satima, nesrećnom čoveku genitalije su bile raskomadane u komadiće.

Kazna je izvršena nakon što je King iskoristio sve mogućnosti žalbe koje su mu bile dostupne. U komori smrti King je imao mu zatvore oči i odbio je da gleda u oči porodicu muškarca kog je zverski ubio.

Kada su ga pitali ima li nešto da kaže poslednji put, odgovorio je negativno, ali je ranije je uputio kratko saopštenje: "Smrtna kazna: Oni bez novca dobijaju kaznu".

Injekcija mu je ubrizgana u 18.56 sati, King nije otvarao oči tokom postupka, a smrt je proglašena u 19:08 sati. King nije tražio duhovnog savetnika da bude sa njim u trenucima smrti, ali zapisi iz zatvora svedoče da je razgovarao sa sveštenikom.

Poslednji obrok dobio je u 16 sati, a kako savezna država Teksas više ne služi obrok po želji osuđenika na smrt, posluženo mu je jelo koje su dobili i drugi zatvorenici.

Jedina je razlika što je dobio i ručak i večeru u isto vreme. King je na telu imao tetovaže sa rasističkom tematikom, među kojima se ističe ona sa Afroamerikancem koji s omčom oko vrata visi sa drveta.

Jedan od sučesnika u ovom zločinu, Lorens Rasel Bruer, već je osuđen na smrt 2011, adrugi Šon Alen Beri je osuđen je na doživotnu robiju.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track