KRUZER POZNATE SEKTE U KARANTINU ZBOG OPAKE BOLESTI: Planiraju da nastave put ka SAD, vlasti nemoćne da ih zadrže! (VIDEO)
Foto: AP, Printscreen YT

sumanuto

KRUZER POZNATE SEKTE U KARANTINU ZBOG OPAKE BOLESTI: Planiraju da nastave put ka SAD, vlasti nemoćne da ih zadrže! (VIDEO)

Planeta -

Američki kruzer stavljen je u karantin na karipskom ostrvu Sveta Lucija, pošto je kod jednog putnika potvrđen slučaj malih boginja.

Zvaničnica sa Svete Lucije, doktorka Merlena Frederiks Džejms, izjavila je da su mislili da je "pametno da brod bude u karantinu".

Putnicima nije dozvoljeno da siđu sa broda, a navodno je reč o kruzeru Frivinds, koji je u vlasništvu Sajentološke crkve.

Američki NBC njuz navodi da je na brodu dugačkom 134 metra oko 300 putnika, pozivajući se na oblasku stražu Svete Lucije.

Ostvo nema mogućnost da prisilno zadrži brod i on bi po planu trebalo da isplovi u četvrtak u ponoć po lokalnom vremenu, prenosi NBC njuz.

Frederik Džejms je u video izjavi okačenoj na Jutjub izjavila da je Ministarstvo za slučaj malih boginja saznalo preko "dva pouzdana izvora".

Kako kaže, male boginje su veoma zarazna bolest, pa su odlučili da brod bude u karantinu.

"Samo jedna zaražena osoba može kašljanjem i kijanjem lako da zarazi sve druge. Zbog tog rizika smo mislili da je pametno da niko ne može da siđe sa broda".

Podsetila je i na dešavanja u Americi gde je stopa zaraženih od malih boginja najviša u poslednjih 25 godina.

"Doktor koji radi na brodu je potvrdio slučaj malih boginja, koji je sada u izolaciji i ta osoba je stabilno", kaže Frederik Džejms.

Sajentološka crkva se do sada nije oglasila.

Kurir.rs/BBC Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track