Najnovije vesti

AMERI MOGU SAMO DA MRZE RUSKI SU-57: Putinov lovac ima SPECIJALNI RADAR koji nevidljive avione SAD pretvara u SMEĆE, ali to nije sve! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

razotkriveni

AMERI MOGU SAMO DA MRZE RUSKI SU-57: Putinov lovac ima SPECIJALNI RADAR koji nevidljive avione SAD pretvara u SMEĆE, ali to nije sve! (VIDEO)

Planeta

Mikrotalasni fotonski radar, kojim je opremljen ruski lovac pete generacije Su-57 potpuno obesmišljava američku stelt-tehnologiju.

Specijalizovani kineski sajt mil.news.sina čak procenjuje da američke ometače radara i sistema veze "pretvara u smeće".  Specifičnost tog tipa radara je u tome što su kompaktni, laki i imaju veliki domet.

U stanju su da "uhvate" siluetu svakog aviona. Imaju rezoluciju koja je nekoliko desetina puta bolja nego kod klasičnih radara. Fotonci naprosto ignorišu elektronska ometanja koja emituje protivnik i potpuno su neosetljivi i za moćne ometače kojima raspolažu SAD.

Radi o novom tipu radara koji su približno dva puta manji od postojećih, što je njihova "ozbiljna prednost". 

Ti radari mogu praviti i u formi tanke "folije" koja može da se postavi i na krilo aviona, što će same avione učiniti bitno lakšim i poboljšaće im letačke mogućnosti.

Kineski sajt posebno naglašava da američki čuveni stelt-avioni, koje Pentagon reklamira kao "nevidljive", gube svoju moć i postaju neupotrebljivi jer je ta tehnologija potpuno besmislena pred fotonskim radarima.

Mil.news.sina navodi da Rusija svoje Su-57 može koristiti istovremeno (upareno) sa bespilotnim letelicama „Ohotnik". Britansko izdanje Jane's 360 objavilo je - sa pozivanjem na funkcionera ruske vojne kompanije Rosteh Viktora Kladova - da je Moskva spremna da Pekingu ponudi izvoznu verziju Su-57.

Kurir.rs/Fakti

Foto printscreen YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...