Najnovije vesti

LAKŠE DO JEFTINOG SMEŠTAJA U BEČU: Studenti od oktobra mogu da se prijave i stanuju zajedeno sa nekim od penzionera u seniorskim zgradama!
Foto: Alexandra Kromus

dobro i jednima i drugima

LAKŠE DO JEFTINOG SMEŠTAJA U BEČU: Studenti od oktobra mogu da se prijave i stanuju zajedeno sa nekim od penzionera u seniorskim zgradama!

Austrija

Zahvaljujući inovativnom projektu Upravnog saveta penzionera Beča (KWP), svi studenti bečkog Univerziteta moći će od oktobra 2019. godine da se prijave za stanovanje po povoljnim cenama u jednoj od pet zgrada za seniore u Beču.

U saradnji sa Udruženjem WGE! (Wien Gemeinsam Wohnen) bečki studenti moćiće od sledećeg semestra da se prijave za stanovanje sa nekim od penzionera u jednoj od pet seniorskih zgrada u Beču.

 

Povoljno stanovanje uz društveno angažovanje je najveća prednost za studente, budući da imaju mogućnost da po povoljnim cenama žive u gradskoj zoni uz povremeni dobrotvorni rad sa seniorima ili drugu vrstu pomoći.

foto: Verein Bahnfrei

Budući da je prethodnih godina potražnja većih stanova u zgradama za seniore znatno opala, nastala je ideja da studenti stanuju zajedno sa penzionerima pa je u martu 2017. godine započet ovaj pilot projekat i do sada je ostvario odlične rezultate.

 

„Projekat pospešuje razumevanje mladih i obogaćuje svakodnevni život naših stanara. Verujem da smo pokazali hrabrost i time podstakli druge društvene ustanove da pokrenu slične inicijative“, izjavila je direktorka odbora, Gabrijele Grauman.

 

Kurir.rs/eurocommpr.rs

Foto Alexandra Kromus

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...