Najnovije vesti

RAT NADIMCIMA U TRCI ZA PREDSEDNIKA SAD: Tramp Bajdena nazvao USPAVANI DŽO, odgovor stigao ekspresno (VIDEO)
Foto: EPA, AP

blato

RAT NADIMCIMA U TRCI ZA PREDSEDNIKA SAD: Tramp Bajdena nazvao USPAVANI DŽO, odgovor stigao ekspresno (VIDEO)

Planeta

Bivši potpredsjednik Džo Bajden obznanio je u subotu novi nadimak za predsednika Donalda Trampa nakon što su ga pitali da li će odgovoriti na predsednikove napade na Tviteru.

"Postoji toliko mnogo nadimaka koje sam sklon da dam ovom tipu. Možete jednostavno početi sa klovn", rekao je Bajden sledbenicima na skupu za prikupljanje sredstava, prema Politiku.

Ali Bajden, koji je nedavno objavio da se kandiduje za predsednika 2020. godine, takođe je rekao da će da se oprezno da se upusti u "borbu pljavštinom" protiv Trampa.

"U svakom pojedinačnom pitanju i na svakoj ponižavajućoj stvari koju govori o drugim ljudima, nemam problema da direktno odgovorim", rekao je Bajden.

"Ono što neću da uradim je da uđem u ono što on želi da uradim. On želi da ovo bude meč u rvanju u blatu".

Tramp je nazvao Bajdena "Uspavani Džo" kao odgovor na činjnicu da se bivši potpredsednika kasno uključio u trku.

"Dobro došao u trku Uspavani Džo," objavio je Tramp 25. aprila. "Samo se nadam da imaš informacije kako da posle oklevanja lansiraš uspešnu primarnu kampanju. Biće teško - boriš se protiv ljudi koji imaju veoma bolesne i dementne ideje. Ali ako uspeš, vidimo se na startu! "

Tramp često daje nadimke svojim političke protivnike. On senatora Bernija Sandersa iz Vermonta, još jednog kandidata za 2020. godinu, zove "Ludi Berni".

Bajdenovu kampanju do sada karakterisala je direktna kritika predsednika.

On je predsednika stavio u centralni deo svoje strategije - možda više nego bilo koji od skoro dvadesetak kandidata koji se kandiduju za nominaciju za Demokratsku stranku. I izgleda da to radi - Tramp je bacio kritiku na Tviter kada je bivši potpredsednik dpbop podršku Međunarodne asocijacije vatrogasaca.

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o novom nadimku predsednika Trampa.

Kurir.rs/Business Insider

Foto: EPA, AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...