MISTERIJA U VENECUELI: Gde je nestao Huan Gvaido? Lider opozicije zatražio podršku vojske pa nije došao na miting! (VIDEO)
Foto: EPA

opasno

MISTERIJA U VENECUELI: Gde je nestao Huan Gvaido? Lider opozicije zatražio podršku vojske pa nije došao na miting! (VIDEO)

Planeta -

Nakon neuspelog pokušaja državnog udara protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura, nekoliko pristalica opozicije održalo je mirne demonstracije u kojima je izostao Huan Gvaido.

Venecuelanski narod je odbacio nedavni poziv koji su ove subote promovisali lideri krajnje desnice da demonstriraju ispred glavne vojne kasarne u Bolivarskoj Republici.

Nakon neuspelog pokušaja državnog udara protiv legitimnog predsednika Venecuele, Nikolasa Madura, nekoliko pristalica opozicije održalo je demonstracije u kojima je izostao njihov lider.

Pristalice venecuelanske opozicije održale su svoje demonstracije bez Gvaida u subotu kada su vladine sigurnosne snage obezbeđivale demonstracije.

Protest je bio relativno mali u poređenju sa ranijim, što je bio veliki udarac za opoziciju koja traži zamah nakon neuspelog puča.

Glavni cilj poziva koji je uputio Gvaido, u kom on neobjašnjivo nije učestvovao, bio je da uveri vojnu komandu da odbije poslušnost predsedniku Maduru i da mu se pridruži.

Jedna od vojnih instalacija koju je Gvaido posetio bio je Generalissimo Airbase Francisco de Miranda, poznatiji kao La Carlota, istočno od Karakasa. Baza je bila glavna lokacija državnog udara 30. aprila. Uprkos svim naporima da uđu u vojnu instalaciju, oni nisu mogli to i da ostvare.

Kurir.rs/Telesur

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track