ŠOKANTNA IZJAVA JEDNOG OD OSNIVAČA FEJSBUKA: Sad je dosta, vreme je da ga GASIMO! Ljut sam na Zakerberg jer  je žrtvovao bezbednost korisnika zbog klikova! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

razočaran

ŠOKANTNA IZJAVA JEDNOG OD OSNIVAČA FEJSBUKA: Sad je dosta, vreme je da ga GASIMO! Ljut sam na Zakerberg jer je žrtvovao bezbednost korisnika zbog klikova! (VIDEO)

Planeta -

Kris Hjuz pomogao je svojevremeno Marku Zakerbergu da Fejsbuk postane velika društvena mreža i poznati brend, ali sada poziva na njegovo gašenje.

U kolumni koju je objavio u Njujork tajmsu Hjuz je rekao da Mark ima "neverovatnu moć" i uticaj u vladama i da je "vrijeme da se Fejsbuk ukine".

"Mark je dobra, ljubazna osoba. Ali sam ljut na njega, jer je njegov fokus na rast kompanije doveo do toga da žrtvuje bezbednost svojih korisnika zbog klikova", napisao je Hjuz.

"Razočaran sam, u sebe i u prvu ekipu programera Fejsbuka, što nismo predvideli kako će News Feed algoritmi promeniti naše kulture, uticati na izbore i ojačati nacionalističke lidere", napisao je Hjuz, dodavši da se

"Zakerberg okružio pogrešnim ljudima koji mu se nikada ne suprotstavljaju".

Hjuz je samo jedan u nizu od bivših izvršnih ljudi iz Fejsbuka koji su pozvali na striktniju regulaciju Fejsbuka i drugih onlajn platformi. Zakerberg je rekao da je otvoren za neke regulacije.

U svojoj kolumni za Vašington post, direktor Fejsbuka podcrtao je stvari koje bi pristao da promeni na Fejsbuku. Hjuz je rekao da Zakerberg sada ima vlasništvo i kontrolu nad 80 posto svetskog tržišta onlajn medija. Takođe je predložio da američka vlada formira agenciju koja će nadzirati rad tehnoloških kompanija.

Kurir.rs/Njujork tajms

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track