PRODAJU KUĆE NA SICILIJI ZA SAMO JEDAN EVRO: Telefoni ne prestaju da zvone, evo ko su kupci i u čemu je fora... (VIDEO)
Foto: Profimedia

rasprodaja

PRODAJU KUĆE NA SICILIJI ZA SAMO JEDAN EVRO: Telefoni ne prestaju da zvone, evo ko su kupci i u čemu je fora... (VIDEO)

Planeta -

Nakon što su oglasili prodaju praznih kuća za oko evro, u gradu Sambuki kod Palerma, telefoni lokalnog veća ne prestaju da zvone.

Ova mera, koja je popularna u Italiji, usvojena je početkom januara a zamenik gradonačelnika tog mesta Sambuke Đuzepe Kaćopo rekao je tada da će kuće biti "prodate po ceni kroasana", ako na aukciji neko ne ponudi više.

Već sledećeg dana sttine ljudi iz Velike Britanije, Dubaija, Paname i Rusije stigli su u Sambuku da obiđu nekretnine. U međuvremenu, telefon gradskog veća nije prestajao da zvoni nedeljama.

"Zvali su iz Sidneja, Londona i Njujorka. Nekoliko nedelja nakon oglašavanja primili smo skoro 100.000 mejlova, a mnogi potencijalni kupci su već kupovali prve dostupne letove za Siciliju", ispričao je Kaćopo.

U sredu je prodato prvih 16 kuća, najjeftinija za 1.000 evra a najskuplja za 25.000 evra. Ostale su prodate po ceni između 5.000 do 10.000 evra. Među novim vlasnicima su porodice iz Izraela, Britanije, Rusije i Čilea. Još 50 kuća u Sambuki je prodato privatno stranim kupcima.

"Između privatnih i opštinskih kuća primili smo ukupne investicije od miliona evra. To je pravo blago za mali grad kao što je naš", rekao je Kaćopo.

Inače, novi vlasnik prilikom kupovine mora da se obaveže da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 evra. Plus, pre kupovine potrebno je položiti depozit od 5.000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.

(Kurir.rs/Guardian/Blic/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track