AUTO SE ZAKUCAO U AVION MERKELOVE: Zbog selfija nemačka kancelarka PREBAČENA HELIKOPTEROM u Berlin! (VIDEO)
Foto: EPA

DRAMA NA AERODROMU!

AUTO SE ZAKUCAO U AVION MERKELOVE: Zbog selfija nemačka kancelarka PREBAČENA HELIKOPTEROM u Berlin! (VIDEO)

Planeta -

U avion nemačke kancelarke Angele Merkel zakucalo se jedno transportno vozilo. Nesreća se dogodila na aerodromu u Dortmundu, zbog čega je šefica nemačke vlade morala da se u Berlin vrati helikopterom

Avion nemačkog Bundesvera koji koristi vlada, tipa "global 5000", nalazio se na parking poziciji, i njime je kancelarka trebalo da se vrati u Berlin.

Prema pisanju nemačkih medija, službenica aerodroma, koja je vozila crveni kombi, prolazila je pored aviona sa natpisom "Savezna Republika Nemačka", pa je iskočilaiz vozila da napravi selfi mobilnim telefonom. Međutim, zaboravila je da povuče ručnu kočnicu, pa je njeno vozilo krenulo ka avionu i udarilo u njega.

Merkelova baš nema sreće u poslednje vreme sa avionima.Vladin avion "erbas A340", kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc u novembru preošle godine krenuli u Argentinu, bio je primoran da prinudno sleti na aerodrom u Kelnu zbog tehničkih problema.

Proteklih meseci učestali su problemi sa državnim avionima Nemačke. U aprilu, prilikom sletanja u Njujork, vladinom avionu "Konrad Adenauer" pukao točak, što je izazvalo kašnjenje šefa nemačke diplomatije Hajka Masa na sednicu UN.

U februaru je Mas ostao duže u Maliju, pošto je ustanovljen tehnički kvar na njegovom avionu koji je trebalo da ga vrati u Nemačku. Prethodno je predsednik Frank-Valter Štajnmajer krajem januara morao da ostane duže u Etiopiji, jer se pokvario njegov avion, a i ministar za razvoj Gerd Miler nedavno je u Africi ostao duže zbog kvara na letelici kojom je putovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track