RUSI ODBRUSILI TRAMPU: Drugim zemljama ne govorimo šta radimo u Venecueli! Vesti o povlačenju naših stručnjaka su spekulacije!
Foto: Beta Ap

bruka

RUSI ODBRUSILI TRAMPU: Drugim zemljama ne govorimo šta radimo u Venecueli! Vesti o povlačenju naših stručnjaka su spekulacije!

Planeta -

Rusija nije razgovarala sa trećim državama o radu svojih stručnjaka u Venecueli, saopštenja o navodnom smanjenju njihovog broja su spekulacije, rekao je novinarima pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

„Na tu temu nikom ništa ne govorimo“, odgovorio je predstavnik Kremlja na molbu da prokomentariše post američkog predsednika Donalda Trampa na Tviteru, prema kojem je Moskva navodno informisala Vašington o povlačenju većine „svojih ljudi“ iz Venecuele.

Prema mišljenju Ušakova, može se samo nagađati šta stoji iza saopštenja američkog lidera.

„Iza tih saopštenja stoje neke spekulacije o radu koji Rusija izvodi u Venecueli“, rekao je pomoćnik predsednika Rusije, naglasivši da se u Bolivarskoj Republici nalaze uglavnom „stručnjaci tehničkog profila“ u vojno-tehničkoj oblasti i oblasti ekonomije.

I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u intervjuu za RBK ocenio kao „fejk“ saopštenje da je Rusija navodno povukla „svoje ljude“ iz Venecuele i o tome obavestila Donalda Trampa. On je podsetio da Rusija nikad nije krila da se ruski stručnjaci nalaze u Venecueli u skladu sa ugovorima koji su potpisani pre mnogo godina.

Ranije je list Volstrit džurna objavio da je Rusija počela da povlači deo vojnih savetnika iz Venecuele. Pozivajući se na izvor blizak Ministarstvu odbrane Rusije, list je saopštio je da „Rosteh“, koji se bavi obukom lokalnih stručnjaka za korišćenje ruske vojne tehnike, smanjio broj savetnika sa hiljadu na nekoliko desetina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track