MILO ZA DRAGO! VENECUELA ZATVARA KOZULATE U KANADI: Odgovor za zatvaranje kanadske ambasade u Karakasu!
Foto: AP / Miraflores Press Office

ozbiljne mere

MILO ZA DRAGO! VENECUELA ZATVARA KOZULATE U KANADI: Odgovor za zatvaranje kanadske ambasade u Karakasu!

Planeta -

Venecuela će zatvoriti svoje konzulate u Vankuveru, Torontu i Montrealu i diplomatske aktivnosti usredsrediti u ambasadi u Otavi, saopštili su kasno sinoć diplomatski izvori u Karakasu i dodali da je ta mera odgovor na privremeno zatvaranje kanadske ambasade u glavnom gradu Venecuele.

Odluka Kanade da "privremeno zatvori svoju ambasadu u Karakasu, daleko je od administrativne odluke, već je politička mera koja svedoči o upornom neprijateljskom stavu te vlade prema Venecueli", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele.

"U skladu sa principom reciprociteta, Karakas će privremeno obustaviti svoje aktivnosti u generalnim konzulatima u Vankuveru, Torontu i Montrealu, i sve diplomatske aktivnosti će biti u ambasadi u Otavi", dodaje se u saopštenju.

Kanada je pre nedelju dana odlučila da privremeno zatvori svoju ambasadu jer zamera predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru odbijanje diplomatiskih akreditiva zbog kanadskih kritika na njegov račun.

Kanada je u januaru zajedno sa SAD i mnogim drugim zemljama priznala lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za privremenog predsednika Venecuele.

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Miraflores Press Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja