BRITANIJA ZGROŽENA! Ministar na skupu BRUTALNO NAPAO aktivistkinju Grinpisa! I još se brani: MOGLA JE DA BUDE NAORUŽANA!
Foto: Printscreen YouTube

NAPAD NA POLITIČKOM SKUPU

BRITANIJA ZGROŽENA! Ministar na skupu BRUTALNO NAPAO aktivistkinju Grinpisa! I još se brani: MOGLA JE DA BUDE NAORUŽANA!

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Azije i Pacifika, Mark Fild, brutalno je napao aktivistkinju Grinpisa koja je samo prolazila kraj njega tokom jednog političkog skupa. Fild je suspendovan, a preti mu istraga, možda i otkaz.

Ugledni britanski bankari i političari okupili su se sinoć u Londonu kako bi saslušali govore kancelara Filipa Hamonda i guvernera britanske banke Marka Karnije, ali je na početku govora u salu upalo 40-ak aktivista Grinpisa.

Obezbeđenje je uspelo da zaustavi neke aktiviste, koji su bili mirni, ali nekoliko devojaka je uspelo da uđe među goste. Jedna je prolazila pored stola za kojim je sedeo Fild, koji ju je udario, saterao u stub, grubo zgrabio, uhvatio za vrat i izgurao iz sale.

Britanski mediji besno traže Fildovu ostavku jer je prizor sa snimka nedopustivo brutalan. Neki mediji tvrde da se kasnije izvinio aktivistkinji. A on se brani da je strahovao za bezbednost.

"Mnogi gosti su se osećali ugroženim kada su aktivisti ušli u prostoriju. Kada je jedna od njih projurila kraj mene, instinktivno sam reagovao. Nije bilo obezbeđenja, a ja sam se brinuo da je naoružana, pa sam je uhvatio i izbacio", ispričao je Fild.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja