PROCURILA ISTINA O ODLUCI KOJA JE DOVELA SVET PRED RAT! IRANSKI ZVANIČNIK: Tramp nas je upozorio na napad! Evo ko je bio posrednik! (VIDEO)
Foto: AP / Andrew Harnik

NEVEROVATNO!

PROCURILA ISTINA O ODLUCI KOJA JE DOVELA SVET PRED RAT! IRANSKI ZVANIČNIK: Tramp nas je upozorio na napad! Evo ko je bio posrednik! (VIDEO)

Planeta -

TEHERAN - Teheran je tokom noći preko Omana primio poruku od američkog predsednika Donalda Trampa u kojoj upozorava da je napad SAD na Iran neminovan, rekli danas Rojtersu iranski zvaničnici.

"Tramp je u poruci naveo da je protiv bilo kakvog rata sa Iranom i da želi da razgovara sa Teheranom o različitim pitanjima. On je dao kratak rok za odgovor,ali je Iran odmah odgovorio da je na vrhovnom vođi ajatolahu Ali Hameneiju da odluči o tom pitanju", izjavio je jedan od zvaničnika, koji je želeo da ostane anoniman.

Drugi zvaničnik je naveo da je Teheran jasno stavio do znanja da je vrhovni vođa protiv bilo kakvih razgovora, ali da će mu poruka biti prosleđena kako bi doneo odluku.

"Rekli smo omanskom zvaničniku da će svaki napad na Iran imati regionalne i međunarodne posledice", dodao je zvaničnik.

Rojters je sa iranskim zvaničnicima razgovarao pošto je Njujork tajms objavio da je Tramp juče odobrio vojni napad na Iran kao odgovor na obaranje američkog drona, ali da je od napada odustao u poslednjem trenutku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track