OGLASIO SE TRAMP NA OPTUŽBE O SILOVANJU NOVINARKE: Nikad u životu nisam sreo tu osobu! Nema fotografija, izjava, snimaka zato što se nije desilo!
Foto: AP / Evan Vucci, YouTube prtscr / MSNBC

ozbiljni navodi

OGLASIO SE TRAMP NA OPTUŽBE O SILOVANJU NOVINARKE: Nikad u životu nisam sreo tu osobu! Nema fotografija, izjava, snimaka zato što se nije desilo!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp je negirao izjavu novinske urednice iz Njujorka da ju je seksualno zlostavljao u kabini za presvlačenje jedne robne kuće na Menhetnu sredinom 1990-ih, i rekao: "Nikada u životu nisam sreo tu osobu".

Tvrdnju o tome u petak je iznela Džin Kerol, najavljujući svoju knjigu o "odvratnim muškarcima" koje je je ta kolumnistkinja i urednica američkog izdanja magazina za žene "El" srela tokom života.

Kerol je napisala da je imala prijateljski susret s Trampom u robnoj kući "Bergdorf Gudman" 1995. ili 1996. godine, ali da ju je on pritisnuo uza zid kabine za presvlačenje, otkopčao joj pantalone i navalio na nju. Kerol je rekla da ga je posle "kolosalne borbe" odgurnula i pobegla iz prodavnice.

U svojoj noćašnjoj izjavi, Tramp je tu tvrdnju nazvao "lažnim vestima" i rekao da za to nema dokaza: "Nema fotografija? Nema nadzora? Nema videa? Nema izveštaja? Nema izjava prodavaca? Želeo bih da zahvalim 'Bergdorf Gudmanu' što je potvrdio da nema nikakvih video-snimaka o bilo kojem takvom incidentu, jer se to nikada nije dogodilo”, rekao je on.

foto: AP / Andrew Harnik

Tokom predsedničke kampanje 2016. godine, više od deset žena optužilo je Trampa za seksualno zlostavljanje ranijih godina. Tramp je porekao i te navode i rekao da žene lažu.

Dok su se ti slučajevi uglavnom odnosili na pipanje i ljubljenje bez pristanka, Kerol je navodno bila silovana.

Kerol koja sada ima 75 godina, napisala je u svojoj knjizi odakle je izvod na veb-stranici časopisa da ju je Tramp prepoznao kao "savetnicu za kupovinu" kada je stigao u "Bergdorf Gudman" na Petoj aveniji. Rekla je da ju je Tramp zamolio da mu pomogne da kupi poklon za neidentifikovanu "devojku" i da se ona složila.

foto: YouTube prtscr / MSNBC

Kerol je rekla da je Tramp predložio kupovinu donjeg rublja, odabrao i pozvao Kerol da ga isproba. Poveo ju je u kabinu za probu, gdje ju je, kako je navela, Tramp pritisnuo uza zid, spustio joj pantalone i napao je što je sve trajalo manje od tri minuta.

Kerol kaže da nije bilo nikoga drugog kod kabina i da nije podnela prijavu policiji. Rekla je da je, međutim, to ispričala dvema prijateljicama novinarkama, od kojih ju je jedna pozvala da kontaktira policiju, a druga je savetovala da ćuti, navodeći Trampov tim advokata.

Tramp je 2005. godine slučajno snimljen kako se hvali time što hvata žene za genitalije i ljubi ih bez dozvole. Kada je taj snimak objavljen nedeljama pre izbora novembra 2016. godine, Tramp je rekao da nikada nije radio to što priča na snimku i taj razgovor opisao "samo kao mušku priču u svlačionici".

Marta ove godine žalbeni sud u Njujorku je presudio da Samer Zervos, bivša učesnica Trampovog TV-rijalitija "Aprentis" (Šegrt), koja ga je optužila za neželjeno ljubljenje i pipanje, može da ga tuži.

Kerol je tvrdila da ju je Les Munves, bivši izvršni direktor TV CBS, napao u hotelskom liftu na Beverli Hilsu pošto ga je intervjuisala 1997. godine. Mounves je za magazin "Njujork" to porekao.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Evan Vucci, YouTube prtscr / MSNBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track