Najnovije vesti

ON JE TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Težak je više od 100 MILIJARDI DOLARA, kontroliše poznati modni lanac, a šuška se da je baš on pokrenuo Žute prsluke protiv Makrona!
Arno i Makron, Foto: EPA

ogromno bogatstvo

ON JE TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Težak je više od 100 MILIJARDI DOLARA, kontroliše poznati modni lanac, a šuška se da je baš on pokrenuo Žute prsluke protiv Makrona!

Planeta

Najbogatiji Francuz, generalni direktor "LVMH" Bernar Arno (80), pridružio se listi najbogatijeg svetskog trojca čije bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara.

On se posle Džefa Bezosa i Bila Gejtsa "smestio na treću poziciju" Blumbergovog indeksa bogatstva sa svojih 100,4 milijardi dolara, čime je sa liste istisnuo Vorena Bafeta.

Za svoj veliki skok na listi najbogatijih on može da zahvali upravo rastu cene deonica "LVMH" od čak 43 odsto, a samo ove godine njegovo bogatstvo poraslo je za gotovo 32 milijarde dolara.

foto: EPA

Inače, Arnoovo bogatstvo od 100,4 milijardi dolara iznosi čak tri odsto francuske ekonomije.

Arno kontroliše gotovo polovinu poznatog francuskog modnog lanca u čijoj se grupaciji, osim "Luja Vitona", nalazi još 70 svetski poznatih brendova, poput "Dom Perinjon", "Hennesi",  "Sefora", "Selin", "Dior," "Fendi", "Kenzo"... Vlasnik je francuskog lista Parizijena, a u njegovom posedu je i L'Eko koji je sa simpatijama pisao o protestima Žutih prsluka.

foto: EPA / Chritophe Petit Tesson

Prema nekim procenama, Arno je organizovao Žute prsluke da bi srušio Makrona, koga je, kako mnogi tvrde, upravo on i doveo na vlast, i oslabio Rotšilde.

foto: EPA

Kako se navodi, Arno je venčani kum Nikole i Sesilije Sarkozi, a mediji prenose da je Sarkozijevu drugu ženu, bivšu manekenku Karlu Bruni, ljubiteljku brenda Iv Sen Loran, uspeo da "obuče" u Dior.

Kada je socijalista Fransoa Oland zamenio Sarkozija na mestu lidera Francuske, Arno je aplicirao za belgijsko državljanstvo, ali je odustao i objavio da će nastaviti da plaća porez u svojoj domovini.

foto: EPA

Arno je rođen je u porodici bogatih industrijalaca, diplomirao je na pariskom politehničkom fakultetu, kada se pridružio očevom biznisu.

Obožava tenis, trudi se da vodi zdrav život, a opisuju ga kao perfekcionistu, prijatelja umetnika, kolekcionara umetnina - u njegovoj dnevnoj sobi vise slike Vorhola i Pikasa.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...