AMERI NADRLJALI! 100 vozača zaglavilo u blatu i pustari zbog pogrešnih uputstava Gugl mapa
Foto: CNN/Koni Monsiz

HAOS!

AMERI NADRLJALI! 100 vozača zaglavilo u blatu i pustari zbog pogrešnih uputstava Gugl mapa

Planeta -

Tehnologija nije otporna na glupost, u šta se uverilo i stotinjak vozača iz Denvera kad su zatražili pomoć svevidećih Gugl mapa da bi izbegli zagušenje u gradu.

Ovaj bizarni slučaj dogodio se u nedelju, kad je zbog sudara na potezu ka aerodromu u glavnom gradu američke savezne države Kolorado došlo do zagušenja.

Ubrzo su se tvorile kilometarske kolone, pa su hiljade vozača pokušavale da zaobiđu taj deo. Stotinjak njih otvorilo je Gugl mape da bi izbegli višesatno čekanje. To im je bila opasna greška.

Gugl ih je odveo na blatnjavi makadamski put. I kad je nekoliko automobila zapelo u blatu, pojavila se nova kolona u kojoj je čamilo više od stotinu automobila.

Među njima je bila i Koni Monsiz, koja je i napravile ove fotografije, a koja je išla po supruga na aerodrom kad je zapela u gužvi.

foto: CNN/Koni Monsiz

"Pomislila sam - možda postoji prečica, pa sam ušla u Gugl mape, koje su me uputile na prečicu kojom stižem duplo brže. Inače bi vožnja bila 43 minuta, a ponudili su mi prečicu za 23 minut - pa sam se isključila i krenula gde su me uputili. Jeste bilo blato, ali tamo je bilo brdo još automobila. Pomislih - valjda je to u redu. Nije bilo u redu", rekla je ona.

"Iako se trudimo da uvek ponudimo najbolju moguću opciju, problemi se ipak mogu pojaviti zahvaljujući nepredvidivim okolnostima, kao što je loše vreme. Predlažemo svim vozačima da uvek poštuju lokalnhe zakone, budu oprezni i donose samostalne odluke u vožnji", saopštio je Gugl.

Kurir.rs/CNN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track