JEZIVA SUDBINA ŽENE NORVEŠKOG MILIJARDERA: Policija kontaktirala otmičare Ane Elizabet Hagen i promenila prvobitnu teoriju (VIDEO)
Foto: Screenshot, EPA

brutalno

JEZIVA SUDBINA ŽENE NORVEŠKOG MILIJARDERA: Policija kontaktirala otmičare Ane Elizabet Hagen i promenila prvobitnu teoriju (VIDEO)

Planeta -

Supruga norveškog milionera koja je nestala pre oko osam meseci, najverovatnije je davno ubijena, a ubistvo prikriveno tako da izgleda kao da je u pitanju otmica, tvrdi norveška policija.

Ane Elisabet Hagen, čiji je suprug Tom Hagen, investitor u nekretnine i energetski magnat, nestala je iz njihovg doma u Lurenskogu, blizu Osla 31. oktobra.

Vest o zločinu je u medije dospela tek u januaru. Norveški mediji su preneli da su navodni otmičari tražili devet miliona evra u kriptovaluti Monero, digitalnom sistemu kojem je posebno teško ući u trag. U domu ovog bračnog para je nađena poruka o otkupu. Policija je odbijala da potvrdi traženu sumu, ali je rekla da je savetovala Hagenu i njegovoj porodici da ne plaćaju otkup.

Policija je navodno stupila u kontakt sa navodnim otmičarima preko interneta, ali nije mogla da potvrdi da li te osobe zaista drže Hagenovu, niti da li je ona i dalje živa.

" Kao rezultat istrage naša glavan hipoteza se promenila, Ane Elisabet je ubijena. Moguće je da je postojao pokušaj da se ubistvo predstavi kao otmica", rekao je glavni istražitelj Tomi Bruske.

On je ispričao da je nevoljnost navodnih otmičara da insistiraju na otkupu jedan od glavnih faktora koji je doveo do novog zaključka.

Bruske je odbio da kaže da li policija ima osumnjičene u ovom zločinu.

Tom Hagen je 172. na listi najbogatijih 400 osoba u zemlji koju je objavio norveški finansijski magazin Kapital.

Kurir.rs/Guardian

Foto: Screenshot/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track