TURSKA SPREMNA DA OTVORI NOVI FRONT: Libijski maršal im pripretio potapanjem brodova, evo čime će sve da udare na njega (VIDEO)
Foto: AP

ospano

TURSKA SPREMNA DA OTVORI NOVI FRONT: Libijski maršal im pripretio potapanjem brodova, evo čime će sve da udare na njega (VIDEO)

Planeta -

Turska je poduzela sve mere protiv mogućih neprijateljskih poteza snaga libijskog maršala Halifa Haftara, izjavio je turski ministar odbrane, pozivajući se na pretnje portparola Haftara.

"Cena neprijateljskih stavova ili napada će biti skupa, na njih će se odgovoriti efikasno i odlučno", izjavio je Hulusi Akar novinskoj agenciji Anadolu u Osaki, gde je bio deo delegacije turskog predsednika na samitu lidera G20.

Akar je rekao da je Turska fokusirana na teritorijalni integritet i suverenitet Libije, kao i na mir i sreću naroda i duh nacionalnog konsenzusa u zemlji, međutim, to ne znači da će zatvarati oči pred pretnjama.

Ministar odbrane je naglasio da će Turska uvek biti deo napora za mir i stabilnost u skladu s međunarodnim pravom za rešavanje sporova između stranaka u Libiji.

Ranije u petak portparol Haftara, Ahmed al-Mismari, najavio je zabranu komercijalnih letova iz Libije u Tursku i naredio svojim snagama da napadnu turske brodove i interese u zemlji.

Libijska vlada priznata od strane UN-a za nacionalnu saglasnost u sredu je ponovno zauzela strateški grad Garian, južno od Tripolija, od Haftarovih snaga, u velikom gubitku za komandanta otpadnika. Turska je podržala vladu priznatu u UN-u u Tripoliju.

Haftareve snage su do sada bile neuspešne u pokušaju da Tripoliju uhvate od Vlade Nacionalnog sporazuma u ​​ofanzivi koja je počela u aprilu. Ipak, njegove snage ostaju raspoređene u nekoliko područja oko glavnog grada.

Kurir.rs/turkishminute.com

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track