LELEK I JAUCI: Sahranjeni otac i ćerkica migranti koji su se utopili u Rio Grandeu dok su pokušavali da uđu u SAD (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/AP

ONI SU POTRESLI SVET

LELEK I JAUCI: Sahranjeni otac i ćerkica migranti koji su se utopili u Rio Grandeu dok su pokušavali da uđu u SAD (VIDEO)

Planeta -

SAN SALVADOR - Otac i ćerka koji su se utopili u reci Rio Grande pokušavajući da pređu u SAD sahranjeni su u rodnom Salvadoru.

Oskar Martinez (25) i njegova 23-mesečna ćerka Anđela Valerija sahranjeni su nedelju dana pošto je uznemirujuća fotografija njihovih tela kako plutaju rekom potresla svet.

Sahranjeni su u južnom delu San Salvadora u prisustvu oko 200 rođaka i prijatelja. AP prenosi da novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sahrani.

Njih dvoje su se utopili u reci Rio Grande pokušavajući da pređu iz Meksika u Teksas. Martinez je preko reke preneo ćerku i vratio se na drugu obalu da pomogne supruzi. Devojčica je potom upala u vodu, on je pokušao da je spase, ali je oboje odnela jaka rečna struja. I sve to na oči njegove supruge, devojčicine majke.

foto: AP

Ovaj stravičan prizor je potresao svet

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija pokušavaju da smanje broj imigranata koji dolaze u SAD iz Centralne Amerike. Sa Meksikom je postignut dogovor da se imigranti zadržavaju u toj zemlji dok im nadležni u SAD ne razmotre zahteve za azil.

Američka administracija, takođe, razgovara sa vladom u Gvatemali o potencijalnom sporazumu koji bi od migranata zahtevao da zatraže azil u toj zemlji, a ne u SAD.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja