KRALJICA IMA PREČA POSLA: Elizabeta II neće doći na krštenje sina princa Harija i Megan Markl, a OVO je razlog
Foto: EPA, AP / Dominic Lipinski / PooL

krštenje malog arčija

KRALJICA IMA PREČA POSLA: Elizabeta II neće doći na krštenje sina princa Harija i Megan Markl, a OVO je razlog

Planeta -

Kraljica Elizabeta II će navodno propustiti kršenje svog praunuka Arčija, sina princa Harija i Megan Markl, koje će se održati danas u Vindzoru, prenosi Miror.

Izvori bliski britanskoj kraljevskoj porodici tvrde da su Megan i Hari možda mogli da odaberu malo bolji datum, kako bi kraljica mogla da prisustvuje krštenju.

Njen izostanak je opravdan jer je već imala prethodne dogovoreno obaveze.

Krštenje je prvobitno bilo planirano da se održi u petak, ali su onda vojvoda i vojvotkinja od Saseksa shvatili da ni princ Čarls ni kraljica Elizabeta neće moći da prisustvuju ceremoniji.

foto: EPA / Tim Ireland

Čitava organizacija je pomerena za jedan dan, kako bi Čarls mogao da se vrati iz Velsa, gde je obeležavao jubilej 50 godina kao princ od Velsa.

Međutim, kraljica će ipak morati da propusti krštenje jer je već dogovorila da provede vikend u Sandringamu sa princom Filipom, pošto je celu nedelju provela u Škotskoj.

To je jedan od najvažnijih događaja za kraljicu Elizabetu. Ona svake godine u ovo vreme obavlja zadatke širom Škotske, dok boravi u svojoj zvaničnoj rezidenciji u blizini severne granice.

Nakon toga je ugovorila putovanje u Sandringam, umesto da se odmah vrati u London.

foto: AP

Ova situacija je iznenadila deo osobalja u Bakingemskoj palati. Jedan član osoblja je rekao da je njeno veličanstvo već zakazalo svoje obaveze u Škotskoj.

Kada je osvrnuo na Megan i Harija, istakao je da pojedini ljudi veruju da su ipak trebali da odaberu bolji datum.

Izvor blizak kraljevskoj porodici ističe da su princ Hari i Megan Markl hteli što pre da krste dete pre nego što svi njihovi prijatelji otputuju na letovanje. Ovaj vikend je svima najviše odgovarao.

Podsećamo, da kraljica Elizabeta II nije prisustvovala ni krštenju trećeg deteta princa Vilijama i Kejt Midlton, malenog princa Luisa.

foto: Profimedia

Majka Megan Markl se vraća iz SAD kako bi prisustvovala krštenju svog unuka. Ona se preselila kod Harija i Megan nakon rođenja bebe, da bi pomogla svojoj ćerki, ali se nedavno vratila u Kaliforniju.

Krštenje će se obaviti u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, gde su se princ Hari i Megan Markl venčali 2018. godine.

Princ Vilijam i Kejt Midlton će prisustvovali ceremoniji krštenja, najverovatnije u društvu svoje dece prinčeva Džorža i Luisa, kao i princeza Šarlot.

Kurir.rs/Miror

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja