I TO SE DESILO! DEMOKRATE SE POKAČILE ZBOG TRAMPA: Grin traži impičment predsednika SAD, svemoguća Nensi Pelosi preti obustavom zahteva
Foto: EPA

prepucavanje

I TO SE DESILO! DEMOKRATE SE POKAČILE ZBOG TRAMPA: Grin traži impičment predsednika SAD, svemoguća Nensi Pelosi preti obustavom zahteva

Planeta -

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podneo je Kongresu zahtev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porekla, ali je demokratska predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi izjavila da će taj zahtev biti obustavljen.

Grin je u zahtevu naveo da je Tramp izneo "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsednik, preneo je AP.

Pelosi i drugi demokratski lideri, međutim, smatraju da bi glasanje o takvoj rezoluciji bilo nepotrebno, opasno i razdiruće u inače "ranjivom" Kongresu.

Ona je navela da će odbor demokrata u Kongresu obustaviti Grinovu rezoluciju.

Nensi Pelosi
Nensi Pelosifoto: AP

"Odmah ćemo se toga osloboditi", rekla je Pelosi novinarima. Tramp je u više navrata tokom prethodnih dana iznosio uvrede na račun kongresmenki, nazivajući ih, iymeđu ostalog, izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mesta iz kojih su došle.

Trampove opaske su u javnosti naišle na oštre osude za rasizam i ksenofobiju.

I sama Nensi Pelosi je u jednom trenutku izjavila da predsednik hoće da "Ameriku ponovo učini belom".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track