MERKELOVA PROGOVORILA O NAPADIMA DRHTAVICE! Dobro mi je i spremna sam za posao! Povlačim se 2021. i nadam se da ima života i posle politike!
Foto: EPA

NASTAVLJA DA RADI

MERKELOVA PROGOVORILA O NAPADIMA DRHTAVICE! Dobro mi je i spremna sam za posao! Povlačim se 2021. i nadam se da ima života i posle politike!

Planeta -

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je spremna da nastavi da radi svoj posao posle nekoliko napada drhtavice koje je imala, kao i da se nada da će uživati u životu pošto odsluži čevrti i poslednji mandat do 2021. godine i povuče se sa čela države.

"Mogu da obavljam ovu ulogu. Kao osoba, imam jak lični interes za moje zdravlje i kao što sam rekla, 2021. godina je godina završetka mog političkog rada. Ali nadam se da će biti života i posle politike", rekla je Merkelova.

Upitana kako se oseća, ona je rekla da je dobro.

Ona se osvrnula i na Bregzit, pa je kazala da će Velika Britanija ostati partner EU i kada izađe iz nje, kao i da će rad sa budućim britanskim premijerom zavisiti od toga kakav pristup ima Evropskoj komisiji. Takođe je dodala da je shvatila da je nova evropska komesarka Ursula fon der Lejen rekla da će, ukoliko Britanija želi da produži rok za Bregzit, razmotriti taj zahtev.

Što se Nemačke tiče, kancelarka kaže da najveća evropska ekonomija prolazi kroz "nešto težu fazu" posle decenije rasta, što smatra posledicom neizvesnosti u globalnoj ekonomiji.

"To je za nas podsticaj i to ne samo da nastavimo sa radom u oblasti istraživanja i razvoja, već i da stimulišemo domaću ekonomiju", rekla je Merkelova na konferenciji za novinare. Kancelarka je dodala da će solidarni porez biti smanjen za većinu poreskih obveznika, ali da neće biti velike reforme poreza u korist kompanija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja