IRANCI ODBRUSILI TRAMPU: Ovaj snimak dokazuje da nam nikakav dron niste oborili! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

drama u ormuskom moreuzu

IRANCI ODBRUSILI TRAMPU: Ovaj snimak dokazuje da nam nikakav dron niste oborili! (VIDEO)

Planeta -

Iranska islamska revolucionarna garda objavila je snimak dronom američkog broda "USS Bokser" koji dokazuje, kako oni tvrde, da SAD nisu oborile njhiovu letelicu.

Naime, snimak je načinjen upravo tim dronom za koji Bela kuća tvrdi da je oboren. Iranski zvaničnici tvrde da snimak protivreči vremenskim odrednicama koje je naveo Vašington.

"Nismo izgubili nikakav dron u Ormuskom moreuzu, niti negde drugde. Bojim se da američki brod "Bokser" (USS Boxer) nije oborio greškom sopstvenu letelicu", napisao je zamenik šefa iranskog Ministarstva inostranih poslova Abas Arakči na Tviteru.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, u letvrtak je izjavio da je američki ratni brod u Ormuskom moreuzu oborio iransku bespilotnu letelicu koja je, navodno, predstavljala pretnju američkim vojnicima i još je pozvao druge države da tako napadaju Iran. Pentagon je naglasio da su mornari delovali u samoodbrani.

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif je kasnije saopštio da Iran nema informacije o gubitku bespilotne letelice.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track