Najnovije vesti

PROBLEMI NA AVIONIMA 737 MAKS OJADILI BOING: Ukupni troškovi kompanije će dostići 6,6 MILIJARDI nakon dve jezive nesreće i prizemljenja širom sveta!
Foto: AP / Ted S. Warren

tužbe tek slede

PROBLEMI NA AVIONIMA 737 MAKS OJADILI BOING: Ukupni troškovi kompanije će dostići 6,6 MILIJARDI nakon dve jezive nesreće i prizemljenja širom sveta!

Planeta

Američki proizvođač aviona Boing objavio je danas da će njegova dobit u drugom kvartalu biti umanjena za 4,9 milijardi dolara, usled jednokratnog troška koji je kompanija pretrpela zbog prizemljenja svog aviona "737 max" širom sveta nakon dve fatalne nesreće.

To će ujedno biti i najveći kvartalni gubitak u istoriji Boinga pošto kompanija naredne nedelje objavi svoje finansijske rezultate.

Naime, ukupni troškovi Boinga zbog smanjenog obima prodaje, pada proizvodnje i isplate odštete porodicama žrtava dve fatalne avionske nesreće, iznosiće 6,6 milijardi dolara, a u tu sumu, kako navodi Raša tudej, ne ulaze finansijska sredstva koja će kompanija morati da izdvoji za tužbe, koje će, kako se očekuje, podneti članovi porodica stradalih.

Boing je saopštio da bi se "737 max" mogao vratiti u upotrebu na jesen. Taj tip aviona je prizemljen nakon što je jedan "737 max" pao u Indoneziji u oktobru 2018., a drugi u Etiopiji u martu ove godine. Poginulo je ukupno 346 ljudi.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Ted S Warren

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...