Najnovije vesti

PUTIN PROGOVORIO O SKRIPALJU I TROVANJU: Tu nešto nije u redu! Britanci bi ga ubili da su hteli, ali drugo im je bilo potrebno!
Foto: EPA, Profimedia

OTVORENO

PUTIN PROGOVORIO O SKRIPALJU I TROVANJU: Tu nešto nije u redu! Britanci bi ga ubili da su hteli, ali drugo im je bilo potrebno!

Planeta

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne veruje da su britanske obaveštajne službe, kako pišu neki mediji, mogle da otruju bivšeg oficira Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergeja Skripalja.

"Iskreno govoreći, ne verujem u to... Da su hteli da ga otruju, otrovali bi ga. U današnjim uslovima to nije teško. Dovoljan je miligram. Ako se nalazi u njihovim rukama, to uopšte nije teško", istakao je Putin u intervjuu reditelju Oliveru Stounu za film "Bitka za Ukrajinu".

Predsednik Rusije ne veruje da je Skripaljeva smrt bila konačni cilj Britanaca.

"Ne, ovde nešto nije u redu. Možda je samo bio potreban skandal", pretpostavio je on i napomenuo da ne zna gde se sada nalazi Skripalj.

"On je špijun, sve vreme se krije", ironično je rekao šef države.

foto: EPA

Putin ne veruje ni da bivši pukovnik GRU poseduje neke supervažne podatke o Rusiji koje bi mogao da preda medijima.

"Sumnjam. Skripalj više nije u igri. Kakve informacije on može da ima?", zapitao je ruski lider.

foto: Profimedia

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solzberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom novičok. Moskva to kategorički poriče.

Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...