Najnovije vesti

I MINISTAR FINANSIJA NAJAVIO OSTAVKU: Odlazim i ja ako Džonson postane premijer! (VIDEO)
Foto: EPA

HAOS U BRITANIJI!

I MINISTAR FINANSIJA NAJAVIO OSTAVKU: Odlazim i ja ako Džonson postane premijer! (VIDEO)

Planeta

LONDON - Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je da će u sredu podneti ostavku ako torijevci izaberu za novog partijskog lidera, i prema tome i premijera države, Borisa Džonsona, a pre njega je ostavku za isti dan najavio ministar pravosuđa Dejvid Gok.

"Ja sam siguran da neću biti otpušten, zato što ću podneti ostavku pre nego što do toga dođe. Pod pretspostavkom da Boris Džonson postane premijer, shvatam da bi njegovi uslovi za služenje u njegovoj vladi obuhvatali prihvatanje izlaska iz EU bez sporazuma 31. oktobra. To nije nešto što bih ja ikada mogao da potpišem", kazao je Hamond Bi-Bi-Siju.

Njegov kolega, ministar pravosuđa Gok, izjavio je prethodno za Sandej tajms da će u sredu podneti ostavku ukoliko Džonson pobedi na unutarstranačkim izborima u Konzervativnoj partiji i postane novi premijer. Gok je ocenio da bi tvrdi Bregzit predstavljao nacionalno poniženje.

Trka za novog lidera Torijevaca ulazi u poslednjih 48 sati, glasanje je u ponedeljak, rezultati će biti saopšteni narednog dana, a Džonsonov protivnik je aktuelni britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...