AMERIČKA POLICIJA MOLI GRAĐANE: Suzdržite se od kriminala do ponedeljka, mnogo je vruće!
Foto: Profimedia

NEMOJTE SADA

AMERIČKA POLICIJA MOLI GRAĐANE: Suzdržite se od kriminala do ponedeljka, mnogo je vruće!

Planeta -

VAŠINGTON - Policija američke savezne države Masačusets zamolila je građane da se suzdrže od kriminala i nezakonitih aktivnosti do ponedeljka.

Policija je uputila ovu neobičnu molbu zbog talasa toplote koji je zahvatio to područje, javila je danas američki televizijska mreža Si En En (CNN).

"Jednostavno je suviše toplo za kršenje zakona", navela je policija u gradu Brejntri u Masačusetsu i preporučila građanima da za vreme talasa toplote ostanu u zatvorenom i obustave nezakonite radnje dok ne bude hladnije.

foto: Printscreen Twitter/Braintree Police Department

Policija je preporučila gledanje serija, igranje igrica ili vežbanje karatea kod kuće navodeći da će "naredni sastanak (sa izgrednicima) biti verovatno u ponedeljak" kad će zahladneti.

foto: Profimedia

Najmanje tri osobe preminule su zbog talasa toplote u SAD, gde je u Njujorku i Vašingtonu zabeleženo do 38 stepeni Celzijusa. Talas toplote u centralnom delu SAD i na atlantskoj obali bi trebalo da traje do nedelje uveče po lokalnom vremenu.

foto: AP

Američke vlasti navele su da bi danas temperatura na pojedinim mestima mogla da bude do 45 stepeni zbog čega se savetuje građanima da ograniče aktivnosti na otvorenom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track